Back-up je gegevens!

Wanneer was de laatste keer dat je een back-up van je gegevens hebt gemaakt?

Ben je ooit belangrijke gegevens kwijtgeraakt of heb je dat moment van paniek gevoeld waar je dacht dat je het deed?

Of het nu gaat om familievakantiefoto’s, een verslag van je werk of je klantenlijst, je hebt waarschijnlijk gegevens op de harde schijf van je computer of je mobiele apparaat die te waardevol zijn om kwijt te raken. Dat is waar een gegevensback-up van pas komt. Het maken van een back-up van gegevens is zo belangrijk dat er deze maand zelfs een hele dag aan wordt besteed.

De laatste week van maart is de Cyber Protection Week, de jaarlijkse herinnering dat gegevens moeten worden beschermd tegen de uitdagingen op het gebied van veiligheid, toegankelijkheid, privacy, authenticiteit en beveiliging van de moderne digitale wereld. Dit evenement is voortgekomen uit World Backup Day, dat begon als “een dag waarop mensen meer te weten kunnen komen over de toenemende rol van gegevens in ons leven en het belang van regelmatige back-ups.”

Nadenken over uw back-upstrategie is niet iets om u op slechts één week of één dag per jaar te concentreren. Het zou een onderdeel moeten zijn van uw cyberbeschermingshygiëne 24/7/365.

Hoewel er veel opties zijn als het gaat om het maken van een back-up van uw gegevens, is er één vuistregel: de 3-2-1-back-upstrategie. De 3-2-1-back-upstrategie is de gouden standaard voor het maken van back-ups van uw gegevens: maak drie (3) kopieën van uw gegevens op ten minste twee (2) opslagoplossingen, waarvan er één op afstand wordt opgeslagen. Zo zorg je ervoor dat je bij een onvoorziene gebeurtenis of ramp een kopie van je gegevens hebt.

Het goede nieuws is dat u dankzij het Acronis True Image-abonnement niet hoeft te kiezen tussen lokale, fysieke back-ups en de cloud. Beide kiezen is uw veiligste gok, want op hoe meer plaatsen u een veilige back-up heeft, hoe beter. Als uw huis bijvoorbeeld overstroomt, kan een fysieke back-up, zoals verwisselbare media, verloren gaan, maar gegevens waarvan een back-up in de cloud is gemaakt, niet.

Profiteer van de gratis cloudopslag van 500 GB die bij het abonnement is inbegrepen om ervoor te zorgen dat u een veilige externe kopie hebt.

Wat uw voorkeursbestemming voor back-ups ook is, vergeet niet om regelmatig en vaak een back-up van uw gegevens te maken, want het is niet de vraag of, in plaats van wanneer er iets ergs met uw gegevens zal gebeuren. Het is dus verstandig om u voor te bereiden op het onverwachte.

Maak vandaag een back-up om uw toekomst te beschermen.

Contacteer Rman voor een Acronis True Image 2021 abonnement!