Brochures en Magazines

Project Omschrijving
Meer informatie

Wat zijn brochures en magazines?

Een brochure is een gedrukt boekje met informatieve tekst. Het bestaat uit meerdere pagina’s die bijeen worden gehouden door een gelijmde rug. Bij kleinere brochures kun je de pagina’s ook laten vouwen en met behulp van nietjes bij elkaar houden. Een magazine is net wat anders. In tegenstelling tot een eenmalige brochure verschijnt een magazine regelmatiger zoals een maandelijkse tijdschrift. Een magazine heeft dan ook vaak terugkerende herkenbare elementen, bijvoorbeeld een vaste column of rubriek. Verder is een magazine naast een bundeling van diverse informatie, ook een visuele ervaring.

Wat is het verschil tussen een brochure en magazine?

Brochures hebben vaak het doel om te informeren en activeren van een gebruiker. Het wordt veelal gebruikt als promotiemiddel. Magazines is Engels voor tijdschrift, en kan ook een ander doel hebben. Het doel van magazines kan variëren van inspireren, informeren, entertainen of activeren. Bij Rman zit er geen verschil tussen het bestellen van een brochure of magazine. We merken namelijk dat de termen wel eens door elkaar gehaald worden. Het is ook best verwarrend. Daarom krijg je bij het bestellen van je brochures of magazines dezelfde mogelijkheden. Mis je toch nog een optie? Neem dan gerust contact met ons op. We denken graag met je mee.

De mogelijkheden voor brochures en magazines

Jij bepaalt hoe je magazine en brochure eruit komt zien. Zo kies je zelf het formaat, en de papiersoort voor zowel de omslag als de binnenkant. Naast een rechthoekige vorm, kan je ook kiezen voor een vierkant magazine of brochure. We hebben verschillende papiersoorten voor je, van duurzaam tot glanzend papier. Maar ook voor neutraal papier met een fijn papier gevoel zit je bij ons goed. Je kan de omslag ook nog laten lamineren voor extra bescherming. Zo stel je geheel naar eigen smaak je brochure of magazine samen.